2014. november 19., szerda

Miután kontaktlencse viselése mellett Bence szeme továbbra is romlik és kezdi egyre nehezebben viselni a vele járó procedúrát ,ezért most már elkezdtünk komolyabban is foglalkozni a  szemével.

Sajnos Magyarországon 18 év alatt nem műtenek gyermekeket lézeres műtéttel ezért informálódunk folyamatosan,hogy a világban hol tudják a szemét megmenteni,hogy meg ne vakuljon.
Jelenleg amit tudunk az,hogy Amerikában St Louisban(ahol Bence SDR műtétét is elvégezték) ott meg tudnák műteni egy műtéttel és jó az esély,hogy teljes mértékben 0-ra lehetne visszahozni a mostani -11 és -6 -os látását ,viszont itt lehet,hogy egy idő után visszaromlana neki de csak nem  ennyire(árban kb 4 millió ft lenne)

Pár héttel ezelőtt,amikor a mi szemészdoktornőnknél jártunk akkor elmondta,hogy talán Belgrádban is meg tudnák műteni Bencét,mert megismert egy orvost, aki jár egy Belgrádi magánklinikára és ezzel a területtel  foglalkozik.
Mi pedig hosszas email váltás után  november 17.-én felkerestük ezt a szemklinikát. 8 órára kellett érkeznünk és hosszú vizsgálatok vártak rá,különféle speciális gépekkel,olyan technikákat alkalmaznak amilyet még nem láttunk(,hiába ez egy magánklinika) 13 óráig tartott a vizsgálat.
Itt kiderült,hogy tovább romlott a szeme Bencének a kontaktlencse mellett is.Így sajnos (a két szem közötti nagy dioptria eltérés miatt) a szemüveget egyáltalán nem javasolják,mivel ez további romlást idézne elő és a kontaktlencsére sem gondolják,hogy neki való lenne.
Több vizsgálaton vettünk részt ,ami kimutatta,hogy Bence szemén a műtét nagyon sokat segítene,először is lenne egy Szkleroplasztika, ami megállítaná a további romlást majd rá pont egy hónapra egy lézeres dioptriakorrekció,ami visszaállítaná sokkal kisebb dioptriára is a szemét (ez nagyban függ a szaruhártya vastagságától ami a műtét közben derülne ki,mert ezt a vizsgálatot Bence nem tudta elviselni,mert sajnos olyan heves reflex támad fel benne, ha valamivel a szeme felé közelítenek,hogy félő volt hogy bemozdul a vizsgálat közben és több kárt okoz mint hasznot,így ez kérdéses maradt) viszont a Professzor Úr ezután nagyon alaposan megvizsgálta Bence szemét és elmondta,hogy jó állapotú és szerinte elég vastag a szaruhártya hozzá és ő egy kiváló alany ezekhez a műtétekhez.

Mindvégig velünk volt egy nagyon kedves hölgy,aki segített nekünk tolmácsolni ..Nagyon Köszönjük Vera!!!

Ma közben megkaptuk az árajánlatot is 5015 Euró lenne ,ami a 2 műtét és a műtétek előtti vizsgálatokat foglalja magába.E mellett még kb 4-szer kellene kiutaznunk Belgrádba(műtét előtt 10 nappal,első műtét, 2 műtét és 2.műtét után 7 nap de még az is lehet,hogy a két műtét között is)ez alsó hangon is 2800 km és persze a szállásköltség ami minden egyes utnál 2-3 napot takar...Előzetes számolások szerint(persze jócskán árfolyamfüggő)1.800.000Ft körül alakulna...
Mivel sajnos anyagilag ez nagyon sok ezért gyűjtünk rá és reméljük a legjobbakat, hogy mihamarabb összejön.


1 megjegyzés: