2013. január 30., szerda

Ma is a szokásos menet ment Motoped(előre-hátra)10-10 perc  séta a rollátorral délelőtt még csak rövid távon majd Zsuzsával is tornázott és a mai új eszközünk( pontosabban tegnap már kipróbáltuk de nem tudott vele menni csak segítséggel)a Parapódium...

Ma már egy kicsit sétált benne egyedül is bár nagyon nehéz kb 15 perc alatt ki is fáradt benne...



"A Parapodium egy különleges rehabilitációs eszköz,segítségével álló testhelyzetbe hozható a beteg, álló helyzetben pedig a beteg súlypontjának változtatásával az eszközzel lépegetni tud.
 A törzs oldalra történő legkisebb mozgatása is elegendő ahhoz, hogy váltakozva megemelje a beteg lábait támogató, talpakkal ellátott vezetősíneket a talajtól. Ennek köszönhetően a beteg képes megállni (megpihenni) az egyik vagy a másik lábán, mint ahogy azt járás során tesszük."

Naponta legalább fél órát kell majd vele mennie.Hát  kíváncsi leszek,mert itt azt mondták hogy 2-3 nap mire elszoktak indulni vele a gyerekek hát Bencének ehhez elég volt 1 nap is.
Ma keményen érezhettük a kettős fronthatást,mert nagyon hisztis volt,így a torna után 2 órakor ágyba dugtam és 5 perc alatt be is aludt...aludt is másfél órát és legalább a hiszti elmúlt nála...


Délután még tornáztunk egy kicsit...

Ma nagyon sokat gyakorolta hogy milyen jó is rúgkapálni erre is tegnap jött rá :)Néha én is kapok egy igazit belőle...
http://youtu.be/jYB0QXkrHAw

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése