2015. szeptember 30., szerda

Hát akkor vágjak is a közepébe...2015.szeptember 20.-án korán reggel indultunk Belgrádba.
Az úton minden rendben ment,szerencsésen  megérkeztünk. Hihetetlen volt az én kis Hősöm,nem volt benne félelem,sőt nagyon is várta a következő napot,én jobban izgultam mint Ő.
Mivel délkörül érkeztünk és ragyogóan sütött a nap, ezért a délutánt egy kis sétálással töltöttük a várban.
Amikor is az állatkerthez értünk nem volt szándékunk bemenni,de a biztonsági őr elénk jött,és mondta nekünk,hogy menjünk nyugodtan be, mert nekünk ingyen van...
 Ezt így nem hagyhattuk ki és legalább ezzel kissé eltereltem én is a figyelmemet.


Másnap reggel 8:30-ra kellett érkeznünk a kórház elé,ahol Vera,a tolmácsunk már várt.Bence éjfél óta nem evett,nem ivott,talán ezt nehezebben viselte ,mint a műtét előtti procedúrát.Ekkor tudtuk meg,hogy mivel a szemnyálkahártya kenet vizsgálatnál a bal szemén találtak bacit ezért a lézeres műtétet nem tudják csinálni és ezért a szkleroplasztikát( szikés(vágásos+varrásos)műtét,) elsőnek mindkét szemén.
 Előkészületek után Bencét 10 órakor vitték be a műtőbe és 1 óra múlva már hívtak is hogy mehetek érte a 6. emeletre(2.-on kellett várakozni). Mikor beléptem nagyon sírt, és kiabálta,hogy megvakultam....


A műtét előtt elmagyaráztuk neki,hogy a műtét során leragasszák mindkét szemét és minimum 1 órát úgy kell lennie.Ezt a műtét előtt megértette,de az ébresztésnél még nem volt teljesen magánál,így ezt nagyon nehezen viselte.
Az ébredő szobába bejött a professzor is és elmondta,hogy nagyon jól sikerült a műtét és ne aggódjak,mert ez a reakció ez teljesen természetes.
Ezek után ,még ott kellett maradni a 2. emeleten  kaptunk egy ágyat,ahol megfigyelés alatt tartottak délután 4.-ig.
Majd visszatértünk a szállásunkra és ott kellett 2-3 napig maradni és figyelni a reakciókat.
Nagyon kemény fájdalmai voltak,a szeme a műtét után másnapra bedagadt, fényre hiper érzékeny lett,alig bírta kinyitni.2. nap reggelre bevérzett rendesen,kicsit meg is ijedtünk,be is mentünk a kórházban ahol elmondták,hogy ez természetes reakció.Mai napig napszemüvegben alszik,mert a varat a szemében nagyon viszket neki és éjszaka akarva-akaratlanul is dörzsöli.


Műtét utáni 3.napon már  haza is jöhettünk Gyulára
..és már már gondolatban ismét készülhetünk vissza Belgrádba,hisz folyt köv a 2. műtét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése